Skeletne hiše

Odločitev za hišo je ena pomembnejših življenjskih odločitev. V želji, da bo zares tista ‘ta prava’, posameznik potroši precej energije, pri odkrivanju informacij pa se mu odpirajo dodatna vprašanja, morda tudi negotovost. Zato je potrebno dobro premisliti, s katerim izvajalcem se podati v ta pomemben življenjski projekt. Čim več spraševati, se čim bolje informirati in korektno primerjati dane možnosti. Ena izmed njih je tudi lesena skeletna hiša.

Skeletni sistem velja za preizkušen način lesene gradnje, z bogato zgodovino. Predstavlja drugi najstarejši način lesene gradnje.

Tehnologija skeletne konstrukcije se je pojavila v poznem srednjem veku, ko so tesarji les začeli uporabljati bolj ekonomično. Razvili so konstrukcijo, sestavljeno iz lesenih stebrov in nosilcev z diagonalo (zavetrovanje), za polnilo pa so uporabili slamo, blato, opeko, deske ali kamen. V primerjavi s svojo predhodnico - kladno gradnjo, je skeletna pomenila občuten gradbeni napredek.

Zgodovinske izkušnje kažejo, da je običajna življenjska doba teh konstrukcij od 150 do 300 let, lahko pa tudi več kot 500 let! Skeletne hiše zavidljive starosti še danes krasijo stara mestna jedra v Nemčiji, Franciji, Angliji, Belgiji, na Poljskem ... in veljajo za arhitekturne bisere.

V našem podjetju se z leseno gradnjo ukvarjamo že več kot pol stoletja, leta 1999 pa smo izdelali prvo skeletno hišo.

Naša skeletna gradnja je kombinacija tradicionalnega tesarskega znanja gradnje z lesom, najsodobnejših rešitev, vključno z natančnim računalniškim razrezom lesa in računalniškim izrisom hiš, ter uporabe človeku prijaznih naravnih materialov.

Skeletne hiše izdelujemo največ do faze zunaj dokončan objekt in izključno na podlagi investitorjevih načrtov (ne, v naši ponudbi ni tipskih hiš). Vsaka hiša, ki jo naredimo, je torej individualna. Drugačna. Kot so drugačne vse naše stranke.

Naše poslanstvo je oseben pristop. Prizadevamo si, da strankam prisluhnemo, jih razumemo in se prilagodimo njihovim željam.

Toplo priporočamo, da se na nas obrnejo že z idejnim projektom, ki jim ga je pripravil projektant. Tako lahko že v začetni fazi pomagamo svetovati, kako optimalno zasnovati hišo, glede na želje in življenjski stil ter tudi stroške. Stroške investicije in stroške bivanja v hiši. Različne rešitve različno vplivajo tudi na ceno in dostikrat so možni kompromisi. Reševanje tovrstnih vprašanj pa je najcenejše na papirju. Največje prihranke pri gradnji se namreč lahko doseže pri projektiranju. Pri izvedbi žal ne.

Na sestankih postopno gradimo obojestransko zaupanje, ki je osnova za uspešno izveden projekt. In predstavlja dober temelj tudi za to, da se vzbudi občutek, da nastaja dom, ne zgolj hiša. Dom v sebi nosi Zgodbo; odraža značaj in življenjski stil tistega, ki biva v njej.

Kaj iščete in želite vi? Varnost, pasivnost, varčnost, ugodno ceno ...?
Mi smo zagovorniki kakovosti bivanja, vključujoč vse potrebne komponetne. Smo mnenja, da mora biti hiša grajena tako, da je konstrukcijsko močna, da nudi občutek varnosti in da je bivanje v njej prijetno v vseh letnih časih. Stroški pa majhni.
Pripeljite naravo v svoj novi dom. Naj bo pot domov izlet v naravo!
unnamed (29)

Želite ponudbo za vaš projekt?