Zakaj prav mi?

Tesarstvo Mehlin je družinska obrt z več kot pol stoletja dolgo tradicijo. V obratovalnici na Škofljici združujemo tesarska znanja in izkušnje treh generacij.

Zavedamo se, da so želje oz. projekt, s katerim pridete do nas, za vas velikega pomena. In kot takšnega ga tudi obravnavamo. Izkušnje kažejo, da stranke cenijo našo strokovnost, kakovostne predloge in rešitve ter korektno sodelovanje.

Zavedamo se, da sodobno gradbeništvo zahteva kompleksna znanja. Vešči smo računalniških programov, ki nam olajšajo delo, imamo znanja s področja gradbene fizike, stalno se informiramo o materialih na trgu, spremljamo zakonodajo, trende v arhitekturi ...

Poleg bogatih izkušenj in znanj je zagotovilo za naše strokovno opravljeno delo tudi sodobna in kakovostna oprema. Naša celotna infrastuktura potrjuje kompleksnost našega poslovanja, razvoja in sobivanja z napredkom.

A vsa mehanizacija je seveda brez pomena, če v ospredju zgodbe ni uigrane in izkušene delovne ekipe. Ponosni smo, da imamo marljive, strokovne in lojalne delavce, s katerimi skrbimo za kakovosten izdelek in zadovoljstvo strank.

Skozi delo in odnos smo si pridobili status zaupanja vrednega podjetja.

Osnova za uspešno izveden projekt je grajenje obojestranskega zaupanja. Prav zato je naše največje merilo uspešnosti naročnikovo zaupanje v naše sodelovanje in njegovo zadovoljstvo ob končanju naših del. Ter seveda vsa nadaljnja priporočila, ki iz tega zadovoljstva izhajajo.

Svoje delo opravljamo z veseljem in vizijo. Pomagamo vam uresničiti vaše želje in pri tem poskrbimo za dogovorjeno kakovost.

FB_IMG_1582223274017

ZATO NAS LJUDJE PRIPOROČAJO

photo-1503387762-592deb58ef4e

Znanje & izkušnje

photo-1501770118606-b1d640526693

Predlogi & rešitve

photo-1496115965489-21be7e6e59a0 (2)

Zaupanje & sodelovanje

Kupujete hišo? Kaj nam ponujajo in kaj v resnici dobimo…

Vsem se je že zgodilo, da so jim pri nakupu obljubljali oh in sploh, ko pa je prišlo do dejanskega nakupa, praksa ni podpirala teorije. Tako se iz leta v leto srečujemo z bolj ali manj prijetnimi izkušnjami, na podlagi katerih postajamo »zateženi« kupci. Da bi tem kupcem prodajalci lahko ustregli, obljubljajo razne stvari katerih dostikrat ne morejo izpolniti ali pa se na razne načine izvijajo in argumentirajo, da je bilo to in ono mišljeno drugače. Tako nastane tržišče, na katerem nihče ne zaupa nikomur in zelo težko je sprejeti pravo odločitev.

Z enako dilemo se srečujemo pri nakupu oz. gradnji hiše. Ker je to za večino »življenjski« projekt, mu namenjamo še dodatno pozornost in pri nas ni bilo nič drugače. Ko smo začeli razmišljati o gradnji, se je pojavilo kar nekaj, bolje rečeno cel kup vprašanj, na katera smo potrebovali odgovore. Kakšno hišo želimo, način gradnje, cenovni razred… in tega je res veliko…

Po priporočilu smo prišli tudi do podjetja Tesarstvo Mehlin iz Škofljice. Z zanimanjem so poslušali naše želje, nato pa pričeli s podajanjem informacij, v čem so oni dobri. Kvaliteta, tradicija hitrost, izkušnje, osebni pristop, skratka vse kar si nek kupec želi slišati in slišalo se je res dobro.

Po uvodnem pogovoru smo predstavili idejni načrt in naše želje. Že tukaj se je pokazalo, da so pri segmentu izkušenj in osebnem pristopu res zagotavljali to kar so obljubljali. Pred vlogo za gradbeno dovoljenje so nam svetovali pri raznih detajlih, ki so se v praksi pokazali za super potezo in koristen nasvet. Pa vendarle, je bila glavnina ponujenega oz. obljubljenega vezano na dejansko izvedbo in čas po izgradnji hiše. Ker sem tudi sam v prodaji že več kot 20 let, sem zelo pozorno poslušal in pomnil besede kot so: bivanje v skeletni hiši je zelo prijetno, vlaga je vedno optimalna, naša konstrukcija je trdna in stabilna, hiša je energetsko varčna, itd…

Prišel je dan gradnje! Termin: kot dogovorjeno. Izvedba: profesionalno. Čas: hitro in natančno. Nimam pripomb. Vse se je izvedlo v skladu z dogovorom, tako da smo se v doglednem času tudi vselili in sedaj bivamo v hiši že 2 leti.

Po 2-eh letih lahko  povem, da sem pozitivno presenečen, saj dejansko vse, kar so mi obljubili drži.

  • Hiša je energetsko varčna, kar pomeni, da za kurjavo zelo malo porabimo, poleti se ne kuhamo.

  • Vlaga je idealna, poleti ali pozimi. Pozimi ni suhega grla, jeseni ni plesni.

  • Hiša je bila narejena, z vsemi detajli, v dogovorjenem času.

  • Konstrukcija je močna in stabilna. Skratka varna.

  • Hiša je v celoti narejena iz naravnih materialov, kar je bila za nas velika dodana vrednost.

  • Bivanje v hiši je zelo prijetno. Težko opišem ampak je…

Kaj lahko povem za konec. V Tesarstvu Mehlin, dejansko dobiš to kar ti obljubijo, brez nakladanja. Od prijaznega osebnega pristopa, upoštevanja želja z dragocenimi nasveti, iskanja najbolj optimalne možnosti za izvedbo, pa vse do varne, energetsko varčne hiše v kateri se boste odlično počutili. Preverjeno!

Hvala Jaku in Maji za podporo in soustvarjanje našega idealnega doma!

Vse dobro želim,

Igor H.

Odločitev za gradnjo hiše je poteza, ki od investitorja zahteva spopadanje s številnimi vprašanji, dvomi, izbirami ... kar včasih privede do točke, ko se lahko sanje tudi zakomplicirajo. Na začetku svojih sanj o novem domu sva, kot vsak mlad par z otrokom, tudi midva pregledala trg, se sestala s številnimi ponudniki, mnoge stvari so nama bile nejasne, a le pri Tesarstvu Mehlin sva začutila tisto domačnost in popolno predanost delu.

Že po prvem sestanku sva bila popolnoma prepričana, da sva našla tisto pravo. Jaka je s svojo umirjenostjo in strokovnostjo odgovoril na vsako vprašanje, ki sva ga imela, četudi sva se včasih ponavljala in šla v detajle, dokler nama stvari niso bile popolnoma jasne. Njegove izkušnje so nama pomagale realizirati želje in hišo približati idealu.

Odločitev o gradnji skeletne hiše sva sprejela že povsem na začetku pri sami ideji o svoji hiši, predvsem zaradi hitrosti gradnje, energetske varčnosti in uporabe naravnih materialov. Preostale številne prednosti pa so nama v Tesarstvu Mehlin razumljivo predstavili in sedaj, ko živiva v skeletni hiši že drugo leto, jih lahko samo potrdiva. Tekom gradnje sva ugotovila tudi, da vse prej omenjeno ne bi imelo popolnoma nobenega učinka, če materiali ne bi bili kvalitetni in ne bi bili pravilno vgrajeni. Skrb za detajle in pozornost, ki jo med gradnjo vsakega objekta osebno posveča Jaka, je tisto, kar naredi ne le dobrega izvajalca, temveč odličnega.

V današnjem času je še kako pomembno, da je izvajalec strokoven, kvaliteten ter pošten in Tesarstvo Mehlin je vse to, tako da od naju prejme vse pohvale za kvalitetno opravljeno delo.

Hiška je čudovita in skupaj uživamo v našem domu!

Anja in Anže G.

Ko sva sprejela odločitev o gradnji lastne hiše sva iskala najrazličnejše opcije. Med drugim sva informacije zbirala tudi na sejmu Dom, kjer sva prvič stopila v stik z Majo. S svojo energijo in argumenti naju je prepričala, da sva se začela nagibati v prid lesene skeletne gradnje. Arhitekt je zasnoval hišo po najinih željah, za sestanek sva se dogovorila pri različnih ponudnikih, med njimi seveda tudi pri Tesarstvu Mehlin na Škofljici.

Že prvi stik z Jako je bil drugačen kot pri ostalih ponudnikih. S svojimi bogatimi izkušnjami s terena je takoj opozoril na pomanjkljivost v načrtu in predlagal rešitev. Skupaj z njegovimi usmeritvami smo še nekoliko izboljšali prvotni načrt. Takoj nama je bilo jasno, da obvlada svoj posel.

S celotnim potekom gradnje sva bila zelo zadovoljna. Vse je potekalo tekoče in v pičlih šestih mesecih smo bili vseljeni.

Občutek bivanje v leseni skeletni pasivni hiši pa le dokazuje, da sva se pravilno odločila.

Jerneja in Robert Š.

Najina izkušnja s Tesarstvom Mehlin je zelo dobra. Zadovoljna sva bila z njihovim pristopom, načinom dela, držijo se dogovorjenih terminov, Jaka nama je že na prvem srečanju svetoval, odgovoril, pojasnil mnogo najinih vprašanj, Maja pa vedno odzivna in prijazna na e pošti ali telefonu. Prilagodili so se naši želji, da naredijo in postavijo samo skelet in ostrešje, vedno pa so nam bili na voljo za vprašanja in pomoč.

Dober občutek nama je dalo tudi to, da so družinsko podjetje, vključena mož in žena skupaj :). Predlagali so dobre rešitve za nastale situacije pri gradnji. Prilagodili so se najinim željam glede obdelave lesa, in zraven svetovali, povedali svoje izkušnje, in hkrati upoštevali najino končno odločitev. Vedno sva se lahko obrnila na njih s konkretnimi vprašanji.

Ko sva iskala ponudnika, sva velikokrat naletela na držo "tako, kot delamo mi in nič drugače", pri Tesarstvu Mehlin pa tega ni bilo. Jaka naju je vedno vprašal, svetoval, povedal mnenje, ko sva ga potrebovala, končno odločitev pa prepustil nama.

Za skeletno hišo sva se odločila, ker nama je všeč les in naravni materiali na sploh, veliko pa sva lahko naredila pri gradnji take hiše tudi sama. Tesarstvo Mehlin priporočava vsakomur, ki se bo lotil skeletne hiše.

Lucija in Nejc Š.

Da bova z ženo nekega dne bivala v svoji hiši, sva vedela že leta nazaj. Da bo to hiška, ki bo prijazna do prebivalcev in narave, tudi. Kljub želji in načrtom je končna odločitev o gradnji hiše nekaj posebnega in za večino od nas enkratnega v življenju. Zato je še kako pomembno, s kom se podaš v to lepo zgodbo. V zgodbo, ki na drugi strani pomeni tudi veliko odgovornost in nenazadnje finančni zalogaj. Zato mora ob tebi stati partner, ki mu lahko povsem zaupaš tako po strokovni kot po človeški plati.

Tesarstvo Mehlin sva spoznala preko najine prijateljice in izvrstne arhitektke, ki je z mojstri že večkrat uspešno sodelovala. Pravijo, da naš "šesti čut" nikoli ne laže in tako je bilo tudi po našem prvem sestanku z Janezom, kjer nama je skozi bogate izkušnje in široko znanje predstavil glavne značilnosti njihovih lesenih skeletnih hiš. Odločitev za izvajalca je bila sprejeta v tistem hipu. “Ve, kaj govori in to zna tudi narediti”, je bila moja misel. In ta občutek se je še okrepil, ko smo se spoznali z Jakom, ki je načrte hiše pretopil v računalniški 3D model. Delovni sestanki, piljenje detajlov, finalizacija delavniških načrtov in izdelava skeletnih segmentov sten hiše so potekali tako jasno, natančno in usklajeno, da je to samo krepilo tisti nezgrešljivo dober občutek, da našo leseno skeletno hišo gradijo pravi mojstri, ki jim z veseljem popolnoma zaupaš. Pri vseh dogovorih in srečanjih moram še posebej podčrtati človeško toplino vseh pri družinskem podjetju. Ta skupaj z znanjem in polstoletnimi izkušnjami zagotavlja ustvarjalno sodelovanje in dosego zadanega cilja.

Cilj, do katerega smo prišli skupaj s Tesarstvom Mehlin, je bil dosežen, ko se je na gradbišču pojavil njihov kamion, na katerem so pripeljali naš novi dom… “Dvigalo!” je navdušeno klicala hčerka. In tu se je znova pokazala virtuoznost mojstrov - usklajen orkester je pod nezgrešljivim vodenjem dirigenta Jake v pičlih petih dneh postavil hiško do zadnjega strešnika.

Iskrena hvala!

- Rajka in Damjan S.

S Tesarstvom Mehlin sem sodeloval prvič, čeprav je bil to že moj sedmi projekt izgradnje stanovanjskega objekta od načrta do ključa. Za skeletno gradnjo sem se odločil prvič, ker gre za hitro in čisto gradnjo, ki je obenem tudi ekološka.

Tesarstvo Mehlin mi je priporočil prijatelj in na prvi sestanek sem se odpravil povsem brez pričakovanj, samo da malo "potipam" ,vendar sem že s prvega sestanka presenečeno odšel z odličnim vtisom, s tretjega pa že zelo zadovoljen s končanimi načrti, detajli in dogovorom o ceni in rokih. V naslednjih treh tednih je hiša stala, brez enega samega zapleta, brez sivih las in tudi brez kupa gradbenih ostankov, saj so izvajalci za seboj pospravili tako, kot je treba.

V hiši bivam že dve leti, zato jo z oceno odlično lahko ocenim tudi kot uporabnik. Mirno lahko rečem, da je Tesarstvo Mehlin iz Škofljice najboljši obrtnik (izvajalec), s katerim sem sodeloval. Odlikuje ga tako hitrost kot kvaliteta, kar je sicer redko sozvočje in zato bom s takim izvajalcem delal tudi pri novih projektih.

- Igor Š.

Naša zgodba o sodelovanju se je začela, ko sva prišla po naključju v stik z Jakom. Namreč že dalj časa sva si želela leseno hišo, ki pa je bila po najinih preračunih in poizvedovanju naokrog, za najin žep enostavno predraga. Tako smo bili ravno v fazi  snovanja naše hiše, tik pred vložitvijo gradbenega dovoljenja v klasični zidani izvedbi. Po pogovoru tistega večera z Jakom in najinemu pogovoru pozno v noč, sva bila odločena, da bo naša hiša skeletna in da jo bo delal Jaka s svojo ekipo. Sama gradnja in z njo povezani stroški so bili predstavljeni tako, da se je takoj začutilo željo po tem, da se nekomu pomaga uresničiti njegovo željo. Takoj po prvem sestanku se je med nami ustvarilo zaupanje, kar je pri takem projektu zelo pomembno, predvsem zaradi zagotovljene kakovosti in fleksibilnosti ekipe Tesarstva Mehlin Škofljica ter seveda ob upoštevanju naših finančnih zmožnosti.

Ni lepšega kot dan, ko ti po cesti pripeljejo TVOJO hišo! In občutek, ko ti v tednu dni - vmes nam je ponagajalo vreme - fantje postavijo čisto tvoj, lasten dom!

Hvala ekipi Tesarstva Mehlin Škofljica za vso pomoč, za pripravljenost odgovarjati na nešteto vprašanj in razreševati dileme in še danes, ko ima hiša zaključeno zunanjost in ko počasi z lastnim delom v notranjosti zaključujemo hišo, pripravljenost odgovoriti na vsak telefonski klic in nama svetovati.

- Matej in Matej O.

To je res zaupanja vredna firma, ki pozna svoj posel ter kvalitetno, strokovno in s posluhom ustreže vsaki želji kupca. Toplo priporočam.

- Franc Š.

Pozdravljeni, tudi mi imamo zelo zelo dobro izkušnjo s Tesarstvom Mehlin iz Škofljice. Iskali smo izvajalca skeletne gradnje za objekt na Rakitni pri Ljubljani. Ko sem se dogovoril za sprejem pri njih, sem imel izdelan delavniški načrt, ki mi ga je izdelal nek drugi tesar po naših pričakovanjih. Sprejel me je gospod Jaka in po kratkem času sem videl, da obvlada. Načrt je priredil tako, da je bil še dodatno protivetrno ojačan, poleg tega pa je predlagal drugačne tramove po ostrešju, kar je pocenilo zadevo. Zmenila sva se v pol ure, dva dni  kasneje mi je poslal ponudbo, ki je bila za razliko od drugih zelo korektna. Poleg tega pa imajo montažo v ceni lesa, vsi drugi so imeli postavko montaže in dostave posebej.

Izvedba je potekala kot dogovorjeno. Naj povem, da so tudi sosedje hodili gledat in se niso mogli načuditi hitrosti izvedbe, poleg tega so vsi detajli izredno lepo dodelani in končni izdelek je TOP. Zelo priporočam ekipo Mehlin in jo hvalim povsod. Zelo zelo priporočam Jako in ekipo.

- Andrej J.

Bolj ko se je v stanovanju kazala plesen, večje težave je imel sin z kašljem in zamašenimi sinusi. Plesen smo sproti sanirali, ampak od jeseni pa vse do pomladi, ko je povsod največ plesni, smo se spopadali s sinovim groznim,dušečim kašljem. Potrjena mu je bila alergija na plesen. 

Ko sva začela razmišljati o gradnji, sva prebrala ogromno literature o vrstah gradnje in predvsem kako se izogniti plesni. V roke nama je prišla literatura o skeletni hiši, ki je prijazna naravi in zdravju. Bolj ko sva se poglabljala v skeletno hišo, bolj nama je bila všeč, v prvi vrsti zaradi sinovega zdravja. Ko pa sva prvič stopila v skeletno hišo, je odločitev padla, "skeletna hiša je prava za nas". 

Ker nam je bilo Tesarstvo Mehlin najbližje, sva se z njimi dogovorila za sestanek. Zaradi korektnega odnosa, prijaznosti in  ustrežljivosti, sva sanje in želje o naši hiši zaupala njim.  

Jeseni smo se preselili v hišo. Že po prvih tednih se je sinov kašelj umirjal in  po parih mesecih se je stanje tako umirilo, da ne potrebuje več zdravil!

Skeletna hiša ni le prijazna zdravju, je tudi izjemno varčna in topla, zato jo priporočam vsem ki jim je mar za svoje zdravje in zdravje svojih najbližjih!

Zaupajte svoje sanje Tesarstvu Mehlin in že kmalu bodo te sanje postale resničnost! 

- Ana B.

Želite ponudbo za vaš projekt?