ZAKAJ MEHLIN?

Da bova z ženo nekega dne bivala v svoji hiši, sva vedela že leta nazaj. Da bo to hiška, ki bo prijazna do prebivalcev in narave, tudi. Kljub želji in načrtom je končna odločitev o gradnji hiše nekaj posebnega in za večino od nas enkratnega v življenju. Zato je še kako pomembno, s kom se podaš v to lepo zgodbo. V zgodbo, ki na drugi strani pomeni tudi veliko odgovornost in nenazadnje finančni zalogaj. Zato mora ob tebi stati partner, ki mu lahko povsem zaupaš tako po strokovni kot po človeški plati.

Tesarstvo Mehlin sva spoznala preko najine prijateljice in izvrstne arhitektke, ki je z mojstri že večkrat uspešno sodelovala. Pravijo, da naš "šesti čut" nikoli ne laže in tako je bilo tudi po našem prvem sestanku z Janezom, kjer nama je skozi bogate izkušnje in široko znanje predstavil glavne značilnosti njihovih lesenih skeletnih hiš. Odločitev za izvajalca je bila sprejeta v tistem hipu. “Ve, kaj govori in to zna tudi narediti”, je bila moja misel. In ta občutek se je še okrepil, ko smo se spoznali z Jakom, ki je načrte hiše pretopil v računalniški 3D model. Delovni sestanki, piljenje detajlov, finalizacija delavniških načrtov in izdelava skeletnih segmentov sten hiše so potekali tako jasno, natančno in usklajeno, da je to samo krepilo tisti nezgrešljivo dober občutek, da našo leseno skeletno hišo gradijo pravi mojstri, ki jim z veseljem popolnoma zaupaš. Pri vseh dogovorih in srečanjih moram še posebej podčrtati človeško toplino vseh pri družinskem podjetju. Ta skupaj z znanjem in polstoletnimi izkušnjami zagotavlja ustvarjalno sodelovanje in dosego zadanega cilja.

Cilj, do katerega smo prišli skupaj s Tesarstvom Mehlin, je bil dosežen, ko se je na gradbišču pojavil njihov kamion, na katerem so pripeljali naš novi dom… “Dvigalo!” je navdušeno klicala hčerka. In tu se je znova pokazala virtuoznost mojstrov - usklajen orkester je pod nezgrešljivim vodenjem dirigenta Jake v pičlih petih dneh postavil hiško do zadnjega strešnika.

Iskrena hvala!

S Tesarstvom Mehlin sem sodeloval prvič, čeprav je bil to že moj sedmi projekt izgradnje stanovanjskega objekta od načrta do ključa. Za skeletno gradnjo sem se odločil prvič, ker gre za hitro in čisto gradnjo, ki je obenem tudi ekološka.

Tesarstvo Mehlin mi je priporočil prijatelj in na prvi sestanek sem se odpravil povsem brez pričakovanj, samo da malo "potipam" ,vendar sem že s prvega sestanka presenečeno odšel z odličnim vtisom, s tretjega pa že zelo zadovoljen s končanimi načrti, detajli in dogovorom o ceni in rokih. V naslednjih treh tednih je hiša stala, brez enega samega zapleta, brez sivih las in tudi brez kupa gradbenih ostankov, saj so izvajalci za seboj pospravili tako, kot je treba.

V hiši bivam že dve leti, zato jo z oceno odlično lahko ocenim tudi kot uporabnik. Mirno lahko rečem, da je Tesarstvo Mehlin iz Škofljice najboljši obrtnik (izvajalec), s katerim sem sodeloval. Odlikuje ga tako hitrost kot kvaliteta, kar je sicer redko sozvočje in zato bom s takim izvajalcem delal tudi pri novih projektih.

Naša zgodba o sodelovanju se je začela, ko sva prišla po naključju v stik z Jakom. Namreč že dalj časa sva si želela leseno hišo, ki pa je bila po najinih preračunih in poizvedovanju naokrog, za najin žep enostavno predraga. Tako smo bili ravno v fazi  snovanja naše hiše, tik pred vložitvijo gradbenega dovoljenja v klasični zidani izvedbi. Po pogovoru tistega večera z Jakom in najinemu pogovoru pozno v noč, sva bila odločena, da bo naša hiša skeletna in da jo bo delal Jaka s svojo ekipo. Sama gradnja in z njo povezani stroški so bili predstavljeni tako, da se je takoj začutilo željo po tem, da se nekomu pomaga uresničiti njegovo željo. Takoj po prvem sestanku se je med nami ustvarilo zaupanje, kar je pri takem projektu zelo pomembno, predvsem zaradi zagotovljene kakovosti in fleksibilnosti ekipe Tesarstva Mehlin Škofljica ter seveda ob upoštevanju naših finančnih zmožnosti.
Ni lepšega kot dan, ko ti po cesti pripeljejo TVOJO hišo! In občutek, ko ti v tednu dni - vmes nam je ponagajalo vreme - fantje postavijo čisto tvoj, lasten dom!
Hvala ekipi Tesarstva Mehlin Škofljica za vso pomoč, za pripravljenost odgovarjati na nešteto vprašanj in razreševati dileme in še danes, ko ima hiša zaključeno zunanjost in ko počasi z lastnim delom v notranjosti zaključujemo hišo, pripravljenost odgovoriti na vsak telefonski klic in nama svetovati.

Pozdravljeni, tudi imamo zelo zelo dobro izkušnjo s Tesarstvom Mehlin iz Škofljice. Iskali smo izvajalca skeletne gradnje za kompleks ob hiši (62m2), na Rakitni pri Ljubljani. Ko sem se dogovoril za sprejem pri njih, sem imel izdelan delavniški načrt, ki mi ga je izdelal nek drugi tesar po naših pričakovanjih. Sprejel me je gospod Jaka in po kratkem času sem videl, da obvlada. Načrt je priredil tako, da je bil še dodatno protivetrno ojačan, poleg tega pa je predlagal drugačne tramove po ostrešju, kar je pocenilo zadevo. Zmenila sva se v pol ure, dva dni  kasneje mi je poslal ponudbo, ki je bila za razliko od drugih zelo korektna. Poleg tega pa imajo montažo v ceni lesa, vsi drugi so imeli postavko montaže in dostave posebej, Jaka je rekel, da drugače kot z njihovo montažo sploh ne delajo, skratka korektno in pošteno, Določili smo okvirni rok dobave, jaz sem vmes uredil ulitje betonske plošče. Ko sva se slišala z Jako za izvedbo, je prišel samo še na dokončen ogled. Sledilo pa je naslednje: v torek so prišli postavljat skelet, v sredo je bil objekt postavljen (zaprt z OSB ploščami, prekrit s folijo in poletvanim ostrešjem). V četrtek smo  pozidali dimnik in klepar je prišel zmontirat žlebove. Z Jako sva se dogovorila, da z ekipo pridejo naslednji teden v ponedeljek pokrivati streho. Isti teden v petek me je poklical Jaka (ob 15 uri) in predlagal, da bi prišli še isti dan pokrivati. Seveda sem bil presenečen, skratka ob 16. uri je bila ekipa pri nas. Spili so kavo (ne več kot 5 minut), ob 18.00 uri je bila streha pokrita in pospravljeno za seboj - vse, skratka gradnja je potekala štiri dni. Naj povem, da so tudi sosedje hodili gledat in se niso mogli načuditi hitrost izvedbe, poleg tega so vsi detajli izredno lepo dodelani in končni izdelek je TOP. Zelo priporočam ekipo Mehlin in jo hvalim povsod. Kdor bi rad videl izdelek, je dobrodošel, mi pa jih bomo potrebovali še enkrat v roku dveh do treh let. Zelo zelo priporočam Jako in ekipo.

To je res zaupanja vredna firma, ki pozna svoj posel ter kvalitetno, strokovno in s posluhom ustreže vsaki želji kupca. Toplo priporočam.