V NAŠEM PODJETJU IZDELUJEMO NIZKOENERGIJSKE LESENE SKELETNE HIŠE NAJVEČ DO FAZE ZUNAJ DOKONČAN OBJEKT. NA NAROČNIKOVO ŽELJO LAHKO POSTAVIMO TUDI SAMO SKELETNO KONSTRUKCIJO, KAR JE IDEALNO ZA VSE SAMOGRADITELJE. ZA TISTE, KI ŽELIJO Z LASTNIMI ROKAMI SOUSTVARITI SVOJ NOVI DOM. 

Na osnovi vašega projekta za gradnjo lesene skeletne hiše pripravimo delavniški načrt in se lotimo dela v delavnici. Na lastni računalniško vodeni CNC liniji izdelamo skeletno konstrukcijo iz dolžinsko spojenega (KVH) smrekovega lesa.

Sestavimo skelet, katerega elementi so spojeni z ustreznimi, preizkušenimi tesarskimi lesnimi zvezami in še dodatno vijačeni. V skeletni konstrukciji so pripravljene tudi že vse potrebne odprtine za okna in vhodna vrata. 

Tako pripravljene skeletne stene z lastnim transportom dostavimo na mesto gradnje. Ker ne dostavljamo dokončno sestavljenih panelov, ki zahtevajo veliko večje transportno sredstvo, so zahteve glede našega dostopa veliko manjše.   

Skeletno konstrukcijo z lastnim dvigalom postavimo na že izdelano in ustrezno hidroizolirano temeljno ploščo. 

Streho pokrijemo s kritino (pri izdelavi strehe vključena tesarska, krovska in kleparska dela) in zapremo stene. Najprej zunanje. Skeletno konstrukcijo dimenzije 80x200 mm z zunanje strani zapremo z izolacijskimi fasadnimi ploščami Steico Protect debeline 60 mm iz lesnih vlaken. Gre za kompaktne, vodoodbojne, a visoko difuzijsko odprte in ognjevarne plošče, ki jih pritrjujemo z RF vijaki.

Ker se v našem podjetju zavedamo pomena kakovostno izvedenega stika med betonsko ploščo in leseno konstrukcijo, že v fazi načrtovanja predvidimo tudi vertikalno hidroizolacijo s talne plošče na zunanje skeletne stene. 

V prostor med konstrukcijo vgradimo toplotno in zvočno izolacijo, in sicer po dogovoru z investitorjem - vpihano celulozo, leseno volno v ploščah, lesena vlakna … Priporočamo naravne materiale, ki jih odlikuje visoka toplotna izolativnost, slednja pa skupaj z visoko gostoto ustvarja odličen fazni zamik prehoda toplote. To je čas, v katerem naj bi se zgodile toplotne izgube.

Zunanje stene z notranje strani zapremo z OSB ploščami debeline 15 mm, ki služijo kot parna ovira. Stike plošč polepimo s t.i. 'Airstop' trakom za zrakotesno tesnjenje.

Tako dokončana stena je po zaključku naših del pripravljena za izdelavo instalacijske ravnine, v kateri so razpeljane instalacije. To, da je razvod instalacij v ločeni instalacijski ravnini na notranji strani ima pomembne prednosti.

Skeletna konstrukcija notranje stene je dimenzije 80x160 mm in je iz obeh strani zaprta z OSB ploščami debeline 15 mm. Vmes je vgrajena toplotna in zvočna izolacija, in sicer po dogovoru z investitorjem. 

Medetažna konstrukcija je narejena iz stropnikov iz lameliranega lepljenega (BSH) smrekovega lesa. Na stropnike pritrdimo gumijasti podložni trak, ki ublaži vibracije, čez pa položimo OSB plošče debeline 25 mm. 

V obdelane odprtine skeletnih sten se vgradijo okna in vhodna vrata po vaših željah. Priporočamo kakovostno stavbno pohištvo, še kako pomembna pa je tudi njegova kakovostna in strokovna vgradnja, kar je ključnega pomena za majhne toplotne izgube in bivalno klimo v hiši. 

Po vgradnji stavbnega pohištva je objekt zunaj potrebno zaključiti z ustrezno fasado. Pri gradnji lesenih skeletnih difuzijsko odprtih hiš je pomembno, da se izvede kvalitetne zaključne fasadne omete, ki imajo dobro paroprepustnost in visoko vodoodbojnost. Poleg kakovostnih materialov je pomembna tudi debelina posameznega nanosa sloja in seveda sama izvedba fasaderskih del. 

Tako dokončana hiša je zaprta pred zunanjimi vplivi in pripravljena na zaključna dela v notranjosti: razvod elektro in strojnih instalacij, estrihov, suhomontažno zapiranje stropov in sten, slikopleskarska dela ...

Že več kot 50 let se ukvarjamo z leseno gradnjo. Ker izhajamo iz tesarske dejavnosti, prisegamo na tradicionalne tesarske zveze, s katerimi združujemo lesne elemente, obdelane na računalniško vodeni CNC liniji. Vse spoje še dodatno vijačimo, uporabljamo protipotresno okovje, vsaka stena pa ima tudi križne diagonale. Vse to vpliva na izredno nosilnost in togost ter s tem povezano potresno varnost. 

LESNE ZVEZE, PROTIPOTRESNO OKOVJE, IZBRANI MATERIALI IN NJIHOVA PRAVILNA VGRADNJA

Vas zanima NAŠA ponudba za VAŠO skeletno hišo?

Vaše osebne podatke z obrazca bomo uporabili samo za posredovanje odgovora na vaše vprašanje. Ob nadaljnjih dogovorih in v želji po morebitni pripravi ponudbe, pred odpošiljanjem le-te prejmete v podpis soglasje o strinjanju z zbiranjem, hranjenjem in obdelovanjem vaših osebnih podatkov. Podrobnejše informacije o tem, kako družba Tesarstvo Mehlin d.o.o. ravna z osebnimi podatki in vaših pravicah, so na voljo v zavihku Politika o varovanju osebnih podatkov.

Pošlji

TESARSTVO MEHLIN D.O.O.
Primičeva ulica 20, 1291 Škofljica, Slovenija
Telefon: 031 339 679
info@mehlin.si